Από την Ελλάδα το πακέτο με εκρηκτικά στον Σόιμπλε;

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 18:14
UPD:16/03/2017 00:24
EPA/BERND VON JUTRCZENKA

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Πακέτο με εκρηκτικά εστάλη στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης παραλήπτης ήταν ο υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Märkische Allgemeine, στο δέμα εμφανίζεται αποστολέας με ελληνική διεύθυνση. Το πακέτο έχει μάλιστα και σφραγίδα από ελληνικό ταχυδρομείο. 

Το πακέτο, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου.

Αυτό το μίγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε ότι το πακέτο συνεχίζει να εξετάζεται από τους αστυνομικούς που διεξάγουν την έρευνα και ότι ένας από τους στόχους είναι να εξακριβωθεί η προέλευσή του.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

Ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε ότι η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή