Robothespian: Ρομπότ- ηθοποιός σε θεατρικό έργο στο Λονδίνο

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 16:30
UPD:16:32
YOUTUBE/Theatre Royal Plymouth

Πίσω από την ιδέα κρύβεται μεγάλος όγκος τεχνικής δουλειάς, προκειμένου ο Robothespian να συγχρονίζεται αρμονικά με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια του έργου, που κρατά μιάμιση ώρα.

A- A A+

«Robothespian» είναι το όνομα ρομπότ- ηθοποιού που είναι ένας από τους πρωταγωνιστές θεατρικής παράστασης στο Λονδίνο, προκαλώντας αίσθηση στο κοινό.

«Πρόκειται για μια ιστορία γύρω από έναν κατασκευαστή ρομπότ, ο οποίος όλη του τη ζωή φτιάχνει ρομπότ και παρουσιάζει μια εκφυλιστική ασθένεια κατά τη μέση ηλικία, συνειδητοποιώντας πως δεν πρόκειται να ζήσει αρκετά για να παραμείνει σύντροφος της γυναίκας του- η οποία βρίσκεται στα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ.

Οπότε, κατασκευάζει το τελευταίο του δημιούργημα, το τελευταίο του ρομπότ για να αποτελέσει σύντροφο για τη γυναίκα του» λέει στο Reuters ο Τζον Γουέλτς, συγγραφέας και σκηνοθέτης.

Μαζί με τον Robothespian πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Τζούντι Νόρμαν, η οποία περνά το μεγαλύτερο μέρος του έργου μιλώντας στο ρομπότ, ενώ σε κάποιο σημείο το φιλάει. «Όταν με κοιτά- το ξέρω ότι θα ακουστεί περίεργο- είναι πολύ στοργικός, και μου αρέσει, πραγματικά μου αρέσει» λέει η ίδια.

Το έργο θέτει ερωτήματα σχετικά με την αγάπη, τον θάνατο, την τεχνολογία και ακόμα και το μέλλον της υποκριτικής. «Φυσικά και νομίζω ότι υπάρχει μέλλον. Θέλω να πω, αυτό το έργο μου απέδειξε ότι το να συνεργάζεσαι πραγματικά με ένα ρομπότ πραγματικά δεν είναι τόσο διαφορετικό από το να δουλεύεις με έναν κανονικό ηθοποιό» πρόσθεσε η Νόρμαν.

Πίσω από την ιδέα κρύβεται μεγάλος όγκος τεχνικής δουλειάς, προκειμένου ο Robothespian να συγχρονίζεται αρμονικά με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια του έργου, που κρατά μιάμιση ώρα.

«Για τους σκοπούς του έργου έχουμε προγραμματίσει κάθε πράγμα που το ρομπότ λέει και κάθε πράγμα που κάνει, όλες τις κινήσεις. Υπάρχουν περίπου 400 ξεχωριστά queues, αλλά αποτελούνται από άλλα αρχεία, οπότε όλα μαζί είναι μάλλον στην πραγματικότητα καναδυο χιλιάδες.

Οπότε το ρομπότ θα λέει πάντα το ίδιο πράγμα και θα κινείται με τον ίδιο τρόπο, ανάλογα με το πoιο queue ενεργοποιείται ποια συγκεκριμένη στιγμή, κάτι που ασκεί μεγάλη πίεση στον ηθοποιό που παίζει μαζί του, που πρέπει πάντα να έχει τις σωστές ατάκες και να βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο, ώστε το ρομπότ να κοιτά στη σωστή κατεύθυνση τη συγκεκριμένη στιγμή, οπότε είναι δύσκολη δουλειά για έναν ηθοποιό» λέει ο Γουέλτς.

Το «Spillinik» παίζεται στο Pleasant Theatre μέχρι τις 19 Μαρτίου, και μετά θα αρχίσει περιοδεία στη Μ. Βρετανία μέχρι τον Απρίλιο.

Προτεινόμενα για εσάς