Στη Ραμάλα μεταβαίνει η Κοντολίζα Ράις

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2005 09:22
A- A A+

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να αδράξουν την ευκαιρία για την εδραίωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την ειρηνευτική διαδικασία.

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία βρίσκεται στο Ισραήλ, αναμένεται σήμερα το πρωί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, δύο ημέρες πριν από την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύνοδο κορυφής στο Σαρμ ελ Σέιχ, στην Αίγυπτο.

Η Ράις κάλεσε τους Παλαιστινίους να διεξαγάγουν «έναν αποτελεσματικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας» και εξέφρασε την ευχή για ένα ειρηνικό μέλλον με το Ισραήλ.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ζήτησε επίσης από το Ισραήλ να λάβει «σκληρές αποφάσεις» και εξέφρασε την υποστήριξή της στην απόφαση του Αριέλ Σαρόν για την αποχώρηση από τη Γάζα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ράις θα βοηθήσει στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας «που τόσο θέλουμε να ενισχυθεί στην περιοχή».

Πηγές: AΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή