Κυρώσεις ΗΠΑ σε πολίτη του Κουβέιτ για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 19:33
UPD:19:50
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

Βάσει των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν, οι όποιοι πόροι διαθέτει στις ΗΠΑ δεσμεύονται, ενώ απαγορεύεται σε όλους τους Αμερικανούς να επιδίδονται σε οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή μαζί του (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ατόμου με έδρα το Κουβέιτ, το οποίο κατηγορεί ότι προσφέρει οικονομική υποστήριξη στο Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Μουχάμαντ Χάντι Αλ Ανίζι κατηγορείται από την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσέφερε χρηματοδότηση και προμήθευσε διαβατήρια σε μέλη της Αλ Κάιντα και του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα.

«Από τη συγκέντρωση κεφαλαίων ως τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τρομοκρατών, ο Αλ Ανίζι είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση σημαντικής επιμελητειακής και οικονομικής στήριξης στο Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και στην Αλ Κάιντα», ανέφερε ο Τζον Σμιθ, επικεφαλής της διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ η οποία είναι αρμόδια για την επιβολή και την εφαρμογή των κυρώσεων.

Στα τέλη του 2014, ο Αλ Ανίζι φέρεται να έδωσε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μέλη του Μετώπου.

Βάσει των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν, οι όποιοι πόροι διαθέτει στις ΗΠΑ δεσμεύονται, ενώ απαγορεύεται σε όλους τους Αμερικανούς να επιδίδονται σε οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή μαζί του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή