Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη του ΕΛΑ

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2005 11:28
A- A A+

ΑΡΧΙΣΕ ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί την Τετάρτη η δίκη των Χρήστου Τσιγαρίδα, Κώστα Αγαπίου, Αγγελέτου Κανά, Ειρήνης Αθανασάκη, Μιχάλη Κασίμη και Γιάννη Σερίφη που κατηγορούνται για βομβιστικές ενέργειες του ΕΛΑ.

Οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν οκτώ εκρήξεις σε υπουργεία, εφορίες και αστυνομικά τμήματα, την περίοδο 1987, υπόθεση που είχε παραλειφθεί από την κύρια δικογραφία του ΕΛΑ, καθώς τα αδικήματα είχαν θεωρηθεί παραγεγραμμένα λόγω παρέλευσης 15ετίας.

Αργότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών κρίθηκε ότι επειδή οι στόχοι των επιθέσεων ήταν κοινωφελείς οργανισμοί η παραγραφή των αδικημάτων είναι 20ετής.

Ο Γιάννης Σερίφης κατηγορείται για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς των ΜΑΤ στον Περισσό, το 1994 από την οποία σκοτώθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Κώστας Αγαπίου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από συνηγόρους υπεράσπισης. Όπως ανέφερε, οι υπερασπιστές χρησιμοποιήθηκαν σαν νομιμοφανές κάλυμμα της διαδικασίας κατάχρησης εξουσίας που ξεκίνησε δυο χρόνια πριν και όσον αφορά τον ίδιο δέκα χρόνια νωρίτερα.

Το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης του Κώστα Αγαπίου, επιλέγοντας από τον κατάλογο των δικηγόρων τους Αγγελο Βαρούτση, Ευστάθιο Βλάντη και Παναγιώτα Γεωργίου. Στη συνέχεια η συνεδρίαση διεκόπη για την Τετάρτη το πρωί προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους τρεις δικηγόρους ο διορισμός τους.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή