Δ. Τζανακόπουλος: Για πρώτη φορά θα κλείσει αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 22:55
UPD:14/03/2017 01:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Τζανακόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στη διαφωνία μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ για τα μέτρα, αλλά και στη διαφωνία του Ταμείου με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Για πρώτη φορά θα κλείσει αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «δίνει διαπιστευτήρια στο ΔΝΤ».

«Στη συνολική εικόνα δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα», επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018. Επέμεινε δε ότι όποια μέτρα ψηφιστούν, θα συνοδεύονται και από αντίμετρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στη διαφωνία μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ για τα μέτρα, αλλά και στη διαφωνία του Ταμείου με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος. «Δεν έχει σχέση η καθυστέρηση με τα επιπρόσθετα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να επιτευχθεί τώρα και μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα, σχεδόν έχει κλείσει η συμφωνία.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, για υπερψήφιση με αυξημένη πλειοψηφία των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο κ. Σκουρλέτης αυτό το οποίο είπε αφορούσε ένα πολιτικό κάλεσμα δεν έθεσε καμιά νομική ή θεσμική προϋπόθεση για την ισχύ των μέτρων. Είπε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για μια συμφωνία πολύ καλύτερη από αυτή που προσδοκούσε ή -θα έλεγα εγώ-ήλπιζε, διότι ήλπιζε να έχουμε μια κακή συμφωνία έτσι ώστε να πανηγυρίσει πάνω στα συντρίμμια, έτσι όπως θεωρούσε ότι θα κάνει πριν κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση. Επειδή η συμφωνία θα είναι καλύτερη από αυτή που ήλπιζε η Ν.Δ. ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι πρέπει να ψηφιστεί από το σύνολο. Και, επίσης, το έθεσε ως ένα ζήτημα δημοκρατικής ευαισθησίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή