Δ. Τζανακόπουλος: Βέβαιο το 3,5% πλεόνασμα το 2018

Γ. Ντέισελμπλουμ: Αντισταθμιστικά θα εφαρμοστούν μόνο με υπέρβαση των στόχων
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 14:40
UPD:16:14
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης θα νομοθετηθούν τα αντίμετρα και θα υλοποιηθούν στη βέβαιη περίπτωση που θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% το 2018, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή έγγραφο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ στην ολλανδική βουλή, στο οποίο γίνεται λόγος για ενεργοποίηση των θετικών μέτρων αν υπάρξει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος. 

ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη στη «Ν», ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ διευκρίνιζε ότι αντισταθμιστικά μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο αν, έπειτα από ενδελεχή εξέταση των θεσμών, αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απαριθμεί 153 βουλευτές, δεν υπάρχει λόγος για αναζήτηση μεγαλύτερης πλειοψηφίας, ανέφερε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη δήλωση Σκουρλέτη για την ανάγκη ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, καθώς τα μέτρα αφορούν το 2019 και μετά.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση θα καλέσει το σύνολο των κομμάτων να υπερψηφίσει τα μέτρα αυτά. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η δήλωση Σκουρλέτη είναι «προσωπική άποψη».​

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή