Νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα επιδιώξει η Σκωτία για το 2018 ή 2019

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 13:58
UPD:16:32
EURONEWS
A- A A+

Τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός του 2018 ή έστω του 2019 ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας, διά στόματος της Πρώτης Υπουργού της χώρας, Νίκολα Στέρτζον.

Η επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί «ούτε ίντσα» από τη γραμμή του «σκληρού Brexit», με την οποία η Σκωτία έχει εκφράσει τη διαφωνία της.

Ο κατάλληλος χρόνος για ένα νέο δημοψήφισμα, σύμφωνα με την κ. Στέρτζον, θα ήταν το φθινόπωρο του 2018 ή η άνοιξη του 2019.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα εγκρίνει σχετικό αίτημα της Σκωτίας για νέο, νομικά δεσμευτικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι θα ζητήσει από το τοπικό κοινοβούλιο να εγκρίνει αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, μεταφέροντας πια την ευθύνη στο Λονδίνο.

«Οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να έχουν την επιλογή ανάμεσα σε ένα "σκληρό Brexit" και στην ανεξαρτησία, που θα τους επιτρέψει να ρυθμίσουν οι ίδιοι τις σχέσεις του με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε η Νίκολα Στέρτζον.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή