Hyundai Motor: Το υδρογόνο μπαίνει στο «παιχνίδι»

Καινοτόμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον τεχνολογίες
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 09:22
UPD:09:24
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Η Hyundai Motor αποκάλυψε στη Γενεύη το φουτουριστικό πρωτότυπο FE Fuel Cell που κοιτάζει μπροστά στην επόμενη γενιά οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο. Αποτελεί το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικών εκπομπών με βάση την ενέργεια από υδρογόνο. Στις αρχές του 2017, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Hyundai Motor Company προσχώρησε στο Συμβούλιο Υδρογόνου, μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την προώθηση της ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης των αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου ως εναλλακτική λύση των οχημάτων με ορυκτά καύσιμα.

Η ρέουσα γραμμή του πρωτότυπου FE Fuel Cell είναι εμπνευσμένη από τη φύση και το νερό. Με την καθαρή και ήρεμη σχεδίαση τονίζονται τα καθαρά στοιχεία της φύσης. Το όνομα του πρωτοτύπου «FE» σημαίνει Future Eco, αντανακλώντας τις καινοτόμες νέες τεχνολογίες που συμπληρώνουν τη φιλικότητα του αυτοκινήτου προς το περιβάλλον - μια αναγνώριση της μοναδικής του πηγής καυσίμου. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου πρωτοτύπου είναι ο υγραντήρας αέρα στο εσωτερικό του, που ανακυκλώνει το νερό που εκπέμπεται από την καθαρή κυκλοφορία της ενέργειας υδρογόνου του αυτοκινήτου και δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στην καμπίνα των επιβατών.

Το πρωτότυπο FE αναδεικνύει την τέταρτη γενιά της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Hyundai Motor, μια εξέλιξη της έρευνας, της ανάπτυξης και των προγραμμάτων αξιολόγησης σε πραγματικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκρινόμενο με το σύστημα της σημερινής γενιάς που χρησιμοποιείται στα Tucson / ix35 Fuel Cell, η νέα τεχνολογία είναι 20% πιο ελαφριά και επιτυγχάνει 10% μεγαλύτερη απόδοση. Επιπλέον, η πυκνότητα ισχύος της συστοιχίας των κυψελών καυσίμου αυξάνεται κατά 30%, ενισχύοντας σημαντικά την αυτονομία του αυτοκινήτου.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή