Σφαιρόπουλος: Επιτυχία η είσοδος στα πλέι οφ

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 00:57
UPD:01:13
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Σχετικά με την εξασφάλιση της πρόκρισης, δήλωσε: «Είναι ένα πρώτο βήμα. Σήμερα μαθηματικά περάσαμε στους ‘8’, κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι».

A- A A+

Στη διασφάλιση μιας θέσης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας εστίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά τη νίκη επί της Νταρουσάφακα.

«Είναι ένα πρώτο βήμα. Σήμερα μαθηματικά περάσαμε στους ''8'', κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι. Μπήκαμε πιο αποφασιστικά από την αρχή της χρονιάς, είναι μια πρώτη επιτυχία και τώρα ο δεύτερος στόχος είναι το πλεονέκτημα έδρας. Θέλω να χαμηλώσουμε τους τόνους και να μην κοιτάμε πολύ μακριά», σχολίασε 

«Είναι πολύ μακριά ακόμη τα πλέι οφ και το φάιναλ 4. Το γεγονός ότι περάσαμε στην 25η αγωνιστική δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Και πέρσι είχαμε ποιότητα, αλλά βγήκαμε εκτός ρυθμού με τραυματισμούς και προσθαφαιρέσεις. Και φέτος είχαμε προβλήματα, αλλά τα καλύψαμε όλα εκτός του Χάκετ που ήταν και ο πιο σοβαρός τραυματισμός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το χωρίς απουσίες ρόστερ του, κάτι που συμβαίνει ύστερα από καιρό, δήλωσε πως «όταν έχουμε όλους τους παίκτες είμαστε πιο δυνατοί. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου κι έχει τον ηγέτη της που είναι ο Σπανούλης. Όταν όλοι είναι διαθέσιμοι αισθάνεσαι σιγουριά και έχεις όλα τα όπλα σου. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε υγιείς και να έχουμε ένα πλήρες ρόστερ».

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε με χιούμορ τη στιγμή έντασης που είχε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τέλος του παιχνιδιού, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα.
 
«Δεν έγινε τίποτα. Αν είσαι από τη Βοστώνη αυτό δεν είναι καυγάς αλλά μια συζήτηση... αγάπης», ήταν η απολαυστική απάντηση του τεχνικού της τουρκικής ομάδας στη σχετική ερώτηση.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που κάνεις πολλά για να είσαι ανταγωνιστικός, αλλά σου λείπουν βασικά πράγματα. Κάναμε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά επιστρέψαμε στο δεύτερο και διεκδικήσαμε τη νίκη. Δεν μπορείς όμως να νικήσεις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός με 2/20 τρίποντα», σχολίασε.

«Μειώσαμε τα λάθη, πήραμε παραπάνω ριμπάουντ, αλλά δεν βάλαμε τα σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και πρέπει να σουτάρεις καλά για να τους κερδίσεις. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις