Ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 92 χρόνια από την ίδρυσή του

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 14:27
UPD:14:36
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τα 92α γενέθλιά του εορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, που ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά.

Ιδρυτικά μέλη υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο ιστορικά πρώτος Έλληνας πιλότος και παρασημοφορημένος ήρωας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Νότης Καμπέρος, που πρότεινε το όνομα επειδή παρέπεμπε στον Ολυμπισμό και ο Μιχάλης Μανούσκος, πρώτος πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος το ολοκλήρωσε («Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς») για να προσδιορίσει τη λαϊκή βάση του.

Μαζί τους και ο Γιάννης Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος από τα πέντε θρυλικά αδέλφια μιας αυτοδημιούργητης πειραιώτικης οικογένειας, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που πρότεινε ως χρώματα το κόκκινο και το άσπρο κι έμελλε να γίνει ο πρώτος αρχηγός της ομάδας.

Μετά από 92 χρόνια ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς έχει καταφέρει να τηρεί δύο από τα βασικά άρθρα του ιδρυτικού καταστατικού του. Πρώτα το ενιαίο του συλλόγου, καθώς επαγγελματικά κι ερασιτεχνικά τμήματα πορεύονται ως μια ομάδα και δεύτερο η διαρκής προσπάθεια να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Ως εκ τούτου μόνο τυχαία δεν είναι ότι σχεδόν όλα τα τμήματα του πειραϊκού σωματείου δεν κάνουν απλά πρωταθλητισμό αλλά διακρίνονται και στις διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε Άνδρες και Γυναίκες, όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το πόλο, ενώ έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες.

«Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει. Δεν είναι μόνο τα χρόνια που το αποδεικνύουν. Είναι ο Θρύλος... του Θρύλου του, που ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου. Τα Ερυθρόλευκα χρώματα που ανοίγουν τον ορίζοντα. Ο δαφνoστεφανωμένος έφηβος που έγινε... 92, που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων και συνεχίζει με το ίδιο πάθος, για την ιδέα που σκαρώθηκε εκείνο το βράδυ, στην ταβέρνα του Μοίρα. Με τίτλους αμέτρητους, με χιλιάδες αθλητές να μάχονται υπό το σήμα του. Με τεράστιες επιτυχίες σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Η μεγάλη ιδέα, που κάθε ημέρα που περνά γίνεται μεγαλύτερη», αναφέρει η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.
 
Επίσης για τα γενέθλια του συλλόγου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συμπληρώνει 92 χρόνια θρυλικής ιστορίας και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού κοιτάζει με υπερηφάνεια την ερυθρόλευκη να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό.Τα ιδανικά που στέριωσαν το Θρύλο, το πάθος, η αγνότητα που του έδωσαν τα χρώματα του, η θάλασσα που του έδωσε το χαρακτήρα του, οι θρύλοι των γηπέδων που φόρεσαν τα ιερά του χρώματα, έφτιαξαν την πιο αξεπέραστη αθλητική ιστορία και έκαναν τον Ολυμπιακό συνώνυμο της δύναμης και της νίκης. Με καθημερινό αγώνα και πίστη συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το μεγαλείο του Ολυμπιακού μας, για να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα και τη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια. Ζήτω ο Ολυμπιακός».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις