Δημοκρατική Συμπαράταξη: Κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 13:41
UPD:13:45
G4PHOTOS/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Παπαθεοδώρου επικαλείται δημοσιεύματα του διεθνούς αλλά και ελληνικού Τύπου, τα οποία «αναφέρονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει δοθεί για το προσφυγικό στην Ελλάδα».

A- A A+

Για «κατασπατάληση» των διεθνών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό κάνει λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άμυνας και Οικονομικών.

Ο κ. Παπαθεοδώρου επικαλείται δημοσιεύματα του διεθνούς αλλά και ελληνικού Τύπου, τα οποία «αναφέρονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει δοθεί για το προσφυγικό στην Ελλάδα». Συχνά, όπως αναφέρει ο βουλευτής, «καταγγέλλεται η κατασπατάληση της ευρωπαϊκής και διεθνούς χρηματοδότησης, η οποία προοριζόταν για τη βοήθεια στους πρόσφυγες καθώς και η ύπαρξη κυκλωμάτων διαφθοράς».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο κ. Παπαθεοδώρου, «η κυβερνητική πρακτική για απευθείας ανάθεση συμβάσεων και πάσης φύσεως προμηθειών κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης νομοθεσίας καθώς και η σχετική συνεχής νομοθέτηση ρυθμίσεων έκτακτου χαρακτήρα, ενισχύουν την εντύπωση ύπαρξης φαινομένων αδιαφάνειας και καταχρήσεων».

Ο βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν πόσα ήταν τα κονδύλια που απορροφήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Εσωτερικής Ασφάλειας της Ε.Ε. και πώς αυτά κατανεμήθηκαν στις αντίστοιχες δράσεις κατά το έτος 2016.

Ζητεί τέλος να διευκρινίσουν ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων της διεθνούς βοήθειας που κατευθύνθηκαν κατά της ίδια περίοδο προς τις ΜΚΟ. και πόσες από τις τελευταίες ελέγχθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή