Π. Πολάκης για απόφαση ΣτΕ: Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του

Η απόφαση «δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο αναπληρωτής υπ. Υγείας
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 12:09
UPD:12:32
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ΣτΕ και την απόφασή του» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών κρατικών νοσοκομείων που έγιναν το 2015.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook η απόφαση του ΣτΕ «δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα καθώς η θεωρητική θητεία αυτών (διοικητών) έχει λήξει πλέον, άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής όσων "δικαιώθηκαν" με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη πως οι διοικητές αυτοί «απομακρύνθηκαν με διαδικασία διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία από διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προβλέπει ο νόμος)», ενώ διατηρήθηκαν «15 που είχαν θετική αξιολόγηση και είχαν παράξει έργο».

«Τα νοσοκομεία μας έχουν νόμιμες διοικήσεις επιλεγμένες αξιοκρατικά (με ανοιχτή διαδικασία με 1.500 αιτήσεις) και οι οποίες συνεχίζουν κανονικά το έργο τους», πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Συνεχίζουμε ...μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατά της διαφθοράς στο χώρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή