Ανακρίσεις για τα αποδιδόμενα στον Θεσσαλιώτιδος

Αν και η ΔΙΣ έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις του
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 17:09
A- A A+

Επαρκείς έκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) τις γραπτές εξηγήσεις του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητου, ο οποίος χαρακτηρίζει ψεύδη και συκοφαντίες τα όσα του καταλογίζουν για διακίνηση ναρκωτικών, και ζητά να οριστεί ανακριτής.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της συνόδου Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, επειδή ο Θεόκλητος ζητά ο ίδιος τη διερεύνηση της υπόθεσής του, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ορίσει ανακριτή τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα.

Επίσης, η ΔΙΣ απαγόρευσε στους ιεράρχες να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ παρά μόνον μετά από άδεια της Συνόδου, προκείμενου να μη σκανδαλίζονται οι πιστοί.

Εξάλλου, από την Αρχιεπισκοπή εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον Απόστολο Βαβύλη, ή Φωκά.

«Ο Αρχιεπίσκοπος, ουδέποτε απέστειλε ουδένα στα Ιεροσόλυμα ως επίσημο ή ανεπίσημο εκπρόσωπο του» τονίζεται στην ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής «προκειμένου να συμβάλει δήθεν στην εκλογή του πατριάρχη Ιεροσολύμων στο αξίωμα αυτό ή να τον ενισχύσει δήθεν μετά την εκλογή του... Ο Μακαριώτατος και η Εκκλησία μας αρνούνται να συμμετάσχουν σε ανάλογα παιγνίδια με αυτά που παίζονται τις τελευταίες ημέρες και παραμένουν προσηλωμένοι σε κάθαρση χωρίς συμβιβασμούς».

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης που κατηγορείται για την κλοπή 100 και πλέον βυζαντινών εικόνων από μοναστήρι των Κυθήρων, όπου υπηρετούσε τη δεκαετία του 1990. Την προφυλάκιση του ιερωμένου που η Ιερά Σύνοδος έχει θέσει σε αργία, απεφάσισε σήμερα με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, πήρε ο αντεισαγγελέας εφετών Νίκος Αθανασόπουλος από τον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρήστο Μπαλτά. Θύμα του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη χαρακτήρισε τον εαυτό του ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε δικαστικές υπόθεσης του Γιοσάκη και έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΑΠ με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή