Με ρεκόρ ψήφων στο ύπατο αξίωμα ο Κ. Παπούλιας

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 17:16
UPD:20:01

A- A A+

ΜΕ 279 ψήφους επί 296 παρόντων βουλευτών εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο πρότεινε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπούλια τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Οι βουλευτές του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, πλην του κ. Σκυλλάκου που ασθενεί, περιορίστηκαν στο «παρών».

Ο κ. Παπούλιας έλαβε αριθμό ψήφων - ρεκόρ, καθώς ξεπερνούν τις 269 ψήφους (επί 298 παρόντων βουλευτών) που έλαβε ο απερχόμενος Πρόεδρος, κατά την επανεκλογή του στις 8 Φεβρουαρίου 2000.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία ήταν φανερή. Ο εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος, είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει τον κ. Παπούλια, μόνο αν του το ζητήσει προσωπικά ο κ. Παπανδρέου. Τελικά επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.

Ο νέος ανώτατος πολιτειακός άρχων θα ορκιστεί ενώπιον της Βουλής στις 12 Μαρτίου, καθώς την προηγούμενη λήγει η θητεία του κ. K. Στεφανόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή