Τα βήματα προόδου στο Μεσανατολικό χαιρετίζουν Σρέντερ, Στρο, Ράις

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 18:47
UPD:19:36
A- A A+

«Καταλήξαμε σε συμφωνία για να αποσυρθούν οι Ισραηλινοί από πέντε πόλεις στη Δυτική Οχθη, Ραμάλα, Ιεριχώ, Βηθλεέμ, Τουλκαρέμ και Καλκίλια, μέσα σε τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο Χάσαν Αμπού Λίμπντεχ, που είναι ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου του Αχμεντ Κορέι.

O γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ χαιρέτισε την συμφωνία Αμπάς - Σαρόν στη διάρκεια σημερινής συνόδου στην Αίγυπτο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/08/1011665.htm , και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να προοδεύουν προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε ότι η συμφωνία δείχνει ότι ο «οδικός χάρτης» «πήρε πάλι το δρόμο του».

«Είναι η καλύτερη ευκαιρία για την ειρήνη, (ευκαιρία) που θα κάνουμε χρόνια να δούμε, και ενεργούμε για να βοηθήσουμε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να την αδράξουν», τόνισε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, από το Παρίσι.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία συμφώνησαν να επαναφέρουν τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης κορυφής στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός προσκάλεσε τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς να επισκεφθεί το αγρόκτημά του στο Νεγκέβ του νοτίου Ισραήλ. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν και στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή