Κ. Παπούλιας: Δικαίωση της συνταγματικής επιταγής για συναίνεση

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 21:26
A- A A+

Στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Σούτσου, υποδέχθηκε το προεδρείο της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Το προεδρείο ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το αποτέλεσμα της πανηγυρικής του εκλογής.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη τόνισε ότι η πενταετής θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας πρόκειται να συναντήσει σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. Η κα Μπενάκη εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανταποκριθεί άριστα στο ρόλο του, με όπλα την «μακρά πολιτική πείρα, την επιστημονική κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα του».

Απαντώντας ο Κάρολος Παπούλιας παρατήρησε ότι το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή δικαιώνει τη συνταγματική επιταγή για συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι η συναίνεση είναι και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας. Αποτελούν συλλογικό ζητούμενο η πολιτική ωριμότητα και εντιμότητα, το μέτρο και η ευαισθησία στη δημόσια ζωή ώστε να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία λιγότερο εγωιστική και πιο δίκαιη. Με σεβασμό στις απόψεις όλων των κομμάτων και των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή