Νέα κούρσα εξοπλισμών Δύσης - Ρωσίας βλέπει ο Γκάμπριελ

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 13:17
UPD:13:39
EPA/CARSTEN KOALL

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

A- A A+

Για τον κίνδυνο νέας κούρσας εξοπλισμών Δύσης - Ρωσίας έκανε λόγο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας υπογράμμισε τη σημασία που έχει να συνεχίσει ο κόσμος να επικεντρώνεται στη μείωση του αριθμού των συμβατικών όπλων και στη διατήρηση καλών διμερών σχέσεων.

Ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν στη διάρκεια συνάντησής τους στην ανάγκη να συνεχιστουν οι τετραμερείς συνομιλίες κατά το «σχήμα της Νορμανδίας» για τον τερματισμό της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Η επίλυση της σύγκρουσης θα ανοιξει τον δρόμο για την επεξεργασία περαιτέρω μέτρων αφοπλισμού, δήλωσε.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, ο οποίος ηγείται του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) δήλωσε ότι η χώρα του δεν γνώριζε για τις επιχειρήσεις χάκινγκ ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρεται ότι πραγματοποιούσε η CIA από αμερικανικό προξενείο στη Γερμανία.

Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επηρεασμού που έχουν στόχο την κοινή γνώμη, ανεξάρτητα απο την προέλευσή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή