Βούζας: Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 17:45
UPD:18:14
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Βασίλης Βούζας υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενόψει της δύσκολης συνέχειας, όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Πέμπτης με την Μπεσίκτας, ενώ χαρακτήρισε πρόκληση την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.  

«Είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής. Πάντα αποζητώ το καλύτερο. Είναι μία πρόκληση και ευκαιρία να δείξω την αξία μου και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης», σχολίασε ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων», επισημαίνοντας ότι εκείνο που θέλει να αλλάξει είναι η «αποτελεσματικότητα στις τελικές, κάτι που μας στέρησε βαθμούς. Το πιο σημαντικό είναι αυτό και ίσως κάτι από την αμυντική λειτουργία»

Αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα επισήμανε ότι «η Μπεσίκτας είναι μια ομάδα που έχει υψηλό ποσοστό κατοχής σε όλα τα ματς. Διαθέτει παίκτες με ιδιαίτερες ικανότητες. Στόχος είναι να διατηρήσουμε το μηδέν, είναι πολύ σημαντικό αυτό, να περιορίσουμε κάποιους παίκτες-κλειδιά και να εφαρμόσουμε την τακτική που θα μας αποφέρει γκολ ή θα ασκήσει πίεση στον αντίπαλο, μέσα από τα σημεία που έχουμε διακρίνει αδυναμίες».

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει στο κοινό της ομάδας είπε «να ζητήσω συμπαράσταση. Νομίζω πως καταλαβαίνουν όλοι ότι έχει σημασία η ψυχολογία και αύριο να είναι καυτή έδρα ξανά το Καραϊσκάκη και να δει ο αντίπαλος μία ομάδα που παίρνει τόσο μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο της»

Όσο για τα «θέλω» του; «Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Να επικρατήσει το ομαδικό πνεύμα. Όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους. Ένας τέτοιος είναι η Ευρώπη και να συνεχίσουμε και αύριο μας δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουμε θετικά αυτήν την διαδικασία»

Και ο Βούζας κατέληξε με νόημα, συνάμα και αιχμή προς τον προκάτοχό του: «Όταν είσαι στην διαδικασία να κυνηγάς τρεις στόχους νομίζω πως όλοι οι παίκτες μπορούν να φανούν απαραίτητοι, όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Θα ενεργοποιηθούν όλοι. Περιμένω από όλους τους παίκτες μου να είναι έτοιμοι, να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητας όσο το δυνατόν περισσότερο»

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις