«Logan»: Μεταλλαγμένη εισπρακτική επιτυχία

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 18:05
A- A A+

Η περιπέτεια «Logan», κατά το πρώτο της Σαββατοκύριακο στις αίθουσες (3-5 Μαρτίου), σημείωσε εισπρακτική επιτυχία στο παγκόσμιο box office, με εισπράξεις 238 εκατομμυρίων δολαρίων,  κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο του Χιου Τζάκμαν στον ρόλο του θρυλικού μεταλλαγμένου υπερήρωα Γούλβεριν.

Με 85,3 εκατομμύρια δολάρια από το αμερικανικό box office  και 152,6 εκατομμύρια δολάρια από το διεθνές, όπου 81 χώρες υποδέχτηκαν την πρεμιέρα της ταινίας, ο «Logan» πέτυχε το μεγαλύτερο εμπορικό κινηματογραφικό άνοιγμα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ευρύτατο κοινό για υπερηρωικές περιπέτειες βασισμένες, πρωτίστως, στο ρεαλιστικό θέαμα.

Δημοφιλής και στους Έλληνες σινεφίλ, η μυθολογία των X-MEN, από τη θρυλική παρέα των οποίων ο Γούλβεριν είχε πάντα κεντρικό ρόλο, έστειλε 55.871 θεατές σε 59 αίθουσες σε όλη τη χώρα το τετραήμερο 2 έως 5 Μαρτίου, χαρίζοντας ένα πολύ καλό άνοιγμα και στην εγχώρια διανομή της ταινίας για τις πρώτες ημέρες της άνοιξης.

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Μάνγκολντ αποτελεί το καθοριστικό κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες που δημιουργήθηκαν ποτέ. Ο - υποψήφιος για Όσκαρ - Χιου Τζάκμαν αναλαμβάνει για 11η φορά τον εμβληματικό ρόλο του Γούλβεριν, σε μια ιστορία θυσίας και λύτρωσης. Με τους Πάτρικ Στιούαρτ, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Ντόρις Μοργκάντο, Ντάφνι Κιν, Στίβεν Μέρτσαντ και Ελίζαμπεθ Ροντρίγκεζ να συμπληρώνουν το καστ, η ταινία μάς μεταφέρει στο 2029, όπου οι μεταλλαγμένοι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Απομονωμένος και μελαγχολικός, ο Λόγκαν έχει αρχίσει να κουράζεται από την κατάρα της αθανασίας. Όμως, πρέπει να ξαναβγάλει τα «νύχια» του, για να φροντίσει ένα μικρό κορίτσι, που, παραδόξως, διαθέτει υπερδυνάμεις που μοιάζουν με τις δικές του, και να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις κι έναν κακοποιό από το παρελθόν του, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου που θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς