Ν.Δ.: Η οικονομία πληρώνει ακριβά τις παλινωδίες της κυβέρνησης

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 13:07
UPD:13:07
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την αύξηση των ληξιοπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ασκούν ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παίρνουν και πάλι την “ανηφόρα”. Αυξήθηκαν, τον Ιανουάριο, κατά περίπου 300.000.000 ευρώ ή 6% μέσα σε ένα μήνα. Και παραμένουν διογκωμένες κατά περίπου 25% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2014» σημειώνουν οι δύο βουλευτές.

Οι κ. Σταϊκούρας και Φορτσάκης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «υιοθετεί, και πάλι, παλιές, κακές πρακτικές, εξαιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης» η οποία, όπως σημειώνουν, «έχει τεράστιο, μετρήσιμο κόστος».

«Η οικονομία “βούλιαξε” στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, οι επενδύσεις περαιτέρω συρρικνώθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, θέσεις απασχόλησης χάθηκαν, καταθέσεις μειώθηκαν, τα “κόκκινα δάνεια” αυξήθηκαν» παρατηρούν, επισημαίνοντας πως «η χώρα και η πραγματική οικονομία πληρώνουν πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της σημερινής κυβέρνησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή