Ερευνα ζητάει η Εισαγγελία για ηχογραφημένες συνομιλίες

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 17:21
A- A A+

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που αποδίδονται στον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το περιεχόμενο των συνομιλιών όσο ο τρόπος απόκτησης των ηχητικών ντοκουμέντων.

Στο μεταξύ, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό συνάντησε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γουργουράκη για το θέμα των κασετών.

Από το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχει συναντήσεις με ιεράρχες. Συνάντησε τους μητροπολίτες Θηβών, Ναυπάκτου, Ελασσώνος, Σπάρτης, Μαντινείας, Σύρου, Σάμου, Λαρίσης, ενώ οι επαφές αναμένεται ότι θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, και να συνεδριάσει η Ιεραρχία, σύμφωνα με πληροφορίες προς το τέλος του μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι αποκαλύψεις για τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη -ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην εκλογή του μητροπολίτη Ιεροσολύμων- μονοπώλησαν και την ενημέρωση από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στο ερώτημα αν έχει ξεκινήσει διοικητική έρευνα για το πώς ο Βαβύλης άλλαξε ταυτότητα και πήρε διαβατήριο, αλλά και για το γεγονός ότι το ίδιο πρόσωπο συναναστρεφόταν με ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι όπου υπάρχουν θέματα ΕΔΕ "θα ασχοληθούν οι αρμόδιες αρχές".

Θλιβερή χαρακτήρισαν την εικόνα που παρουσιάζει η Εκκλησία της Ελλάδος, κύκλοι του Οικουμενικού Πατριάρχη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς που τον έκρινε ομόφωνα προφυλακιστέο.

Σήμερα, δίνει εξηγήσεις για την εμπλοκή του σε πολλές δικαστικές υποθέσεις του Γιοσάκη, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος, που έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή