Αρχισαν στον Περισσό οι εργασίες του συνεδρίου του ΚΚΕ

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 17:28
A- A A+

Με την εισήγηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, άρχισαν το πρωί στον Περισσό οι εργασίες του 17ου συνεδρίου του κόμματος, παρουσία 80 αντιπροσωπειών ξένων κομμάτων. Χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η κα Παπαρήγα είπε ότι το 17ο Συνέδριο έχει κύριο θέμα την πολύπλευρη ισχυροποίηση του κόμματος, ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική. Κάνοντας μιά σύντομη αναφορά στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές του 2004, τόνισε ότι «η κυβέρνηση άλλαξε, η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης, η πολιτική γραμμή όμως που ακολουθείται μένει βασικά ίδια». Για τον Συνασπισμό, η κα Παπαρήγα είπε ότι «διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι μετά το συνέδριό του "στρίβει" αριστερά. Αυτό που κρίνεται δεν είναι οι διακηρύξεις, αλλά οι προγραμματικές του θέσεις, οι οποίες κινούνται στον ευρωμονόδρομο των τεσσάρων ελευθεριών του Μάαστριχτ».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Η κα Αλέκα Παπαρήγα είναι η μόνη υποψήφια -για μια ακόμη φορά- για τη θέση του ΓΓ της Κ.Ε. του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή