ΔΟΕ: Παραιτήθηκε ο Φρέντερικς

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 16:18
UPD:16:21
EPA/KELD NAVNTOFT

Ο παλαίμαχος σπρίντερ από την Ναμίμπια αρνείται την κατηγορία και δήλωσε ότι παραιτείται, έτσι ώστε να μην παρεμποδιστεί με οποιοδήποτε τρόπο η έρευνα.

A- A A+

Ο Φράνκι Φρέντερικς παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, σε συνέχεια της έρευνας που διεξάγει η επιτροπή δεοντολογίας της ΔΟΕ για τις εναντίον του κατηγορίες περί δωροδοκίας πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση της διοργάνωσης το 2016.

Ο παλαίμαχος σπρίντερ από την Ναμίμπια αρνείται την κατηγορία και δήλωσε ότι παραιτείται, έτσι ώστε να μην παρεμποδιστεί με οποιοδήποτε τρόπο η έρευνα. Την Δευτέρα είχε επίσης παραιτηθεί και από τη θέση του ως επικεφαλής μιας ομάδας εργασίας στη διεθνή ομοσπονδία στίβου.

Ο Φρέντερικς επρόκειτο στις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιήσει επίσκεψη επιθεώρησης σε Λος Άντζελες και Παρίσι, που είναι οι πόλεις οι οποίες διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2024 και να συντάξει έκθεση, ενόψει της ψηφοφορίας για την ανάθεση των Αγώνων τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Λίμα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε προ ημερών ότι ο Φρέντερικς έλαβε μέσω εταιρείας 299.300 δολάρια την ημέρα της ψηφοφορίας στη ΔΟΕ για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, στις 2 Οκτωβρίου 2009 στην Κοπεγχάγη.

Ο πρώην 200άρης υποστήριξε όμως ότι η συγκεκριμένη καταβολή των χρημάτων έγινε βάσει συμφωνίας που είχε συνάψει για την παροχή υπηρεσιών κατά τα έτη 2007-2011 και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις