Ν. Βούτσης: «Κορσές» το Σύμφωνο Σταθερότητας

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 20:59
UPD:21:06
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αχαρνών, τόνισε ότι τα σημερινά προβλήματα οφείλονται εν πολλοίς στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και στον «κορσέ», όπως είπε, που βάζει στις χώρες της Ε.Ε., το Σύμφωνο Σταθερότητας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στην ανάγκη αλλαγών στον πυρήνα της ΟΝΕ σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς και στην αρχιτεκτονική των θεσμοποιημένων οργάνων και του ρόλου της ΕΚΤ, υπέρ μιας πραγματικής κοινωνικής και οικονομικής σύγκλισης, στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αχαρνών, τόνισε ότι τα σημερινά προβλήματα οφείλονται εν πολλοίς στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και στον «κορσέ», όπως είπε, που βάζει στις χώρες της Ε.Ε., το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι φανερό πως οι πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εργάζονται για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο μιας ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, στην ακραία περιφέρεια μιας Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων». Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ηττηθούν στρατηγικά αυτές οι απόψεις.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι «το μόνο ζητούμενο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, είναι η εφαρμογή της γενικής συμφωνίας και η τήρηση όσων επίσης συμφωνήθηκαν στις επιμέρους αξιολογήσεις».

Καταλόγισε την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο ΔΝΤ, το οποίο, όπως είπε, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη την στάση του. Παράλληλα, ζήτησε να καταδικασθεί απερίφραστα η «επαναλαμβανόμενη τακτική των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με υπαναχωρήσεις και αντικοινωνικές εμμονές των θεσμών απέναντι στη χώρα μας».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή