Αφαιρεί το Ιράκ από το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα ο Τραμπ

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 15:36
UPD:15:42
REUTERS/POOL

Το νέο διάταγμα έγινε αναγκαίο μετά το μπλοκάρισμα μιας πρώτης αμφιλεγόμενης προσπάθειας του κ. Τραμπ από τα αμερικανικά δικαστήρια.

A- A A+

Νέο εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα απαγορεύονται τα ταξίδια στις ΗΠΑ πολιτών έξι χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό αναμένεται να υπογράψει εντός της ημέρας ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, αφαιρώντας ωστόσο από τη λίστα του το Ιράκ.

Το νέο διάταγμα έγινε αναγκαίο μετά το μπλοκάρισμα μιας πρώτης αμφιλεγόμενης προσπάθειας του κ. Τραμπ από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Η Βαγδάτη εξέφρασε «βαθιά ανακούφιση» για την απόφαση. «Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ενισχύει τη στρατηγική συμμαχία ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Ουάσινκτον σε πολλά πεδία και στον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών.

EURONEWS

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το νέο εκτελεστικό διάταγμα θα διατηρεί την απαγόρευση για 90 ημέρες των ταξιδιών στις ΗΠΑ πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες - το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.

Το Ιράκ αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των χωρών που περιλαμβανόταν αρχικά στο διάταγμα, το οποίο εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου, επειδή η ιρακινή κυβέρνηση υιοθέτησε νέες διαδικασίες ελέγχου, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή