BMW: Η ώρα του «διαλογισμού»

Η νέα 5 Series στην ελληνική αγορά με τιμή από 61.000 ευρώ
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 10:01
UPD:10:01
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Κάθε φορά ψάχνουμε να βρούμε ψεγάδι, αλλά μάταια… Οι Βαυαροί μας έχουν πείσει τα τελευταία χρόνια ότι θα βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από πολλούς άλλους. Στην πρόσφατη επίσημη παρουσίαση της εντελώς νέας ΒΜW 5 Series, επί ελληνικού εδάφους, προετοιμαστήκαμε -κυριολεκτικά- πνευματικά, προτού τη δοκιμάσουμε, καθώς αυτό απαιτούν οι διαισθητικές λειτουργίες της, εισάγοντας τον χρήστη μεθοδικά στην εποχή της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Η σύνδεση του ανθρώπου με τη μηχανή είναι όντως προηγμένη, ενώ τα highlights πρωτοποριακών τεχνολογιών πιστοποιούν, στην πρώτη επαφή, πως έχεις να κάνεις με κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Όπως το «κλειδί»-διάνοια, δηλαδή ένα… ταμπλετάκι, με το οποίο μπορείς μέσω οθόνης αφής να ενημερωθείς για την κατάσταση του οχήματος, να ενεργοποιήσεις από απόσταση τον κλιματισμό και με το σύστημα Remote Control Parking να μετακινήσεις από απόσταση το όχημα αν δεν σου φτάνει π.χ. ο χώρος να μπεις με άνεση στην καμπίνα! Αυτά δεν τα προσπερνάς έτσι απλά. Διότι, ακόμη κι αν φαντάζουν υπερβολικά σε κάποιους, λειτουργούν ως ενισχυτικά του γεγονότος πως σε όλα τα άλλα, δηλαδή στα περισσότερο «ουσιώδη», η εξέλιξη έχει φτάσει στο απόγειο.

Πρόκειται για την έβδομη γενιά της BMW 5, που ξεκινά να πωλείται από 61.000 ευρώ, αλλά -όπως όλα δείχνουν- για να νιώσεις τα παραπάνω vibes θα κινηθείς μεταξύ 70.000 και 80.000 ευρώ. Τα αυτοκίνητα που εμείς απολαύσαμε στην κλασική ηλιόλουστη παραλιακή βόλτα από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Σαρωνίδα ήταν αυτού του επιπέδου τιμών και το άξιζαν διότι σου έδιναν ό,τι ακριβώς απαιτεί ο αγοραστής του είδους. Δηλαδή, μια μικρή «7άρα», με πολυτέλεια και άνεση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ακούς υπέροχη μουσική από το ηχοσύστημα της Harman Kardon, χωρίς να επηρεάζεσαι από το εξωτερικό περιβάλλον, ή να υφίστασαι την παραμικρή ταλαιπωρία όταν στρίβεις με την 520d των 190 ίππων, με ροπή 400 Nm, στα Λιμανάκια, με… τόσα πολλά χλμ./ώρα!

Η νέα «5άρα», χωρίς να απαξιώνει σχεδιαστικά την προηγηθείσα, διαθέτει μια απόλυτα ισορροπημένη, αεροδυναμική, φρέσκια φόρμα. Μας άρεσαν πολύ τα φώτα τεχνολογίας laser (με ακτίνα έως 500 μέτρα).

Στον τομέα της ασφάλειας δεν λείπει τίποτε από τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ στα gadget έχουμε, μεταξύ άλλων, περιμετρικές κάμερες, gesture control, για αρκετούς χειρισμούς με κινήσεις των χεριών στον αέρα δίχως touch, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και WiFi hotspot μέχρι επτά συσκευές.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή