H απάντηση Ομπάμα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 18:37
UPD:20:24
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ομπάμα πως είχε «παγιδεύσει» τα τηλέφωνά του στον «Πύργο Τραμπ», ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

A- A A+

Μέσω του στενού του συμβούλου, Μπεν Ρόουντς, επέλεξε να απαντήσει ο Μπαράκ Ομπάμα στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ για «υποκλοπή των τηλεφωνικών του συνομιλιών».

«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές» έγραψε στο Τwitter, o Ρόουντς. «Αυτοί οι περιορισμοί έχουν τεθεί για να προστατευτούν οι πολίτες από ανθρώπους σαν εσένα» έσπευσε να προσθέσει, ασκώντας δριμύ κατηγορώ στον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο ίδιο πλαίσιο, απαντώντας στο tweet του Tραμπ πως «ένας καλός δικηγόρος θα έφτιαχνε μια πολύ ισχυρή υπόθεση», διαμήνυσε τα εξής: «Όχι δεν θα μπορούσε, μόνο ένας ψεύτης θα το έκανε».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του τέως προέδρου, Κέβιν Λουίς, ξεκαθάρισε ότι «ούτε ο Ομπάμα, ούτε κάποιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, έχει διατάξει ποτέ την παρακολούθηση οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη».

Ο Τραμπ κατηγόρησε νωρίτερα, τον προκάτοχό του πως είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνα στον «Πύργο Τραμπ», ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Απαίσιο! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις επικοινωνίες μου στον Πύργο Τραμπ, λίγο πριν τη νίκη μου» έγραψε χαρακτηριστικά, στο Twitter.

«Είναι νόμιμο για εν ενεργεία πρόεδρο να παγιδεύει επικοινωνίες εν καιρώ προεκλογικής περιόδου; Νέα κατάπτωση!» πρόσθεσε, για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι ένας καλός δικηγόρος θα έφτιαχνε μια πολύ ισχυρή υπόθεση από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παγίδευε τα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, έναν μήνα πριν τις εκλογές!».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή