USA Today: Άλλα δύο στελέχη του επιτελείου Τραμπ συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρέσβη

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 07:12
UPD:07:25
Reuters/© Jonathan Ernst

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ 

A- A A+

Τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκαν πως συνομίλησαν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ, στο περιθώριο του εθνικού συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων τον περασμένο Ιούλιο στο Κλίβελαντ, όπως έγραψε χθες η εφημερίδα USA Today.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τζ. Ντ. Γκόρντον, επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας κατά την εκστρατεία, και ο Κάρτερ Πέιτζ, μέλος της ομάδας των συμβούλων του υποψήφιου για θέματα εθνικής ασφαλείας, παραδέχθηκαν αμφότεροι ότι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρέσβη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς επίσης συναντήθηκε με τον Κίσλιακ σε μια εκδήλωση στην οποία πήραν μέρος διπλωμάτες στο Κλίβελαντ και συνέπεσε με το εθνικό συνέδριο του GOP, στο οποίο ο Τραμπ αναδείχθηκε και τυπικά υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το NBC News επικαλούμενο δύο πηγές που δεν κατονόμασε, η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει κατάθεση από τον Κρίστοφερ Στιλ, τον άνθρωπο πίσω από τον φάκελο των 35 σελίδων στον οποίο υποστηρίζεται ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Τραμπ με τα οποία θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν. Στον ίδιο φάκελο υπονοείται ότι στελέχη της ομάδας του Τραμπ συνεργάστηκαν με τη Ρωσία.

Ο Στιλ είναι πρώην πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της λεγόμενης MI-6 (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών-τομέας έξι) και φέρεται ότι είναι ο συγγραφέας του φακέλου για τον Τραμπ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή