Euroleague: «Κλείδωσε» τετράδα με το 82-71 επί της Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 22:47
UPD:23:14
EPA/JIM HOLLANDER

Στιγμιότυπο του αγώνα

A- A A+

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο Ισραήλ, νίκησε με 82-71 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και, πλέον, «αγκάλιασε» το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλο το 40λεπτο και απέναντι στην ελιπέστατη Μακάμπι δε συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Πλέον, η ελληνική ομάδα σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση (ισοβαθμεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που παίζει αύριο με τη Μπαρτσελόνα, με 17 νίκες και 7 ήττες)), ενώ μπορεί να «ονειρεύεται» και την κορυφή, μετά την απρόσμενη ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Γαλατασαράι. 

Απόντος του Βασίλη Σπανούλη ο Έρικ Γκριν πήρε την πειραϊκή ομάδα στις πλάτες του και με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ. Σημαντική βοήθεια επιθετικά προσέφεραν και οι Λοτζέσκι, Γουότερς (15 και 14 πόντους), ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε άλλους 15, ενώ στους 11 σταμάτησε ο Κώστας Παπανικολάου. Από την «ομάδα του λαού», που δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης, ξεχώρισε ο Λάντσμπεργκ με 17 πόντους.

Το παιχνίδι είχε κάποιο ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο 20λεπτο, με τον Ολυμπιακό να κλείνει την 2η περίοδο στο +8 (40-32). Από κει και πέρα, όμως, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «πάτησε το γκάζι» και στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ξέφυγε ακόμη και με 19 πόντους (74-55), δίδοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο επτάλεπτο.

Στις 10 Μαρτίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, σε παιχνίδι που λογικά θα επιστρέψει και ο Βασίλης Σπανούλης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις