Το σχέδιο εξαγοράς της ΟΑ από την Cyprus Airways

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2001 08:50
UPD:09:01
A- A A+

Το 1/4 των εργαζομένων της Ολυμπιακής, η τεχνική βάση της εταιρείας και η Olympic Catering, περιλαμβάνονται στα σχέδια των Κυπριακών Αερογραμμών για την εξαγορά του εθνικού αερομεταφορέα.

Την πρόταση της Cyprus Airways, παρουσίασε ο πρόεδρός της Χάρις Λοϊζίδης.

Συγκεκριμένα το 20% έως 25% των υπαλλήλων της ΟΑ θα αποχωρήσει από την εταιρεία εάν αγοραστεί από τον αερομεταφορέα της Μεγαλονήσου.

Αυτό δήλωσε στη Λευκωσία ο Χάρις Λοϊζίδης, παρουσιάζοντας σε χρηματιστές και οικονομικούς αναλυτές τον κύριο κορμό των προτάσεών του για την εξαγορά της Ολυμπιακής.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, που είναι μία από τις τέσσερις ενδιαφερόμενες εταιρείες, δεν πρόκειται να κρατήσουν την τεχνική βάση, την Olympic Catering, αλλά θα επικεντρώσουν την δραστηριότητά τους στο καθ'αυτό αεροπορικό έργο, που περιλαμβάνει και τη θυγατρική της ΟΑ, τις Μακεδονικές Αερογραμμές.

Η τοποθέτηση αυτή προκαλεί εντύπωση, καθώς όλες οι αεροπορικές εταιρείες επιδιώκουν να έχουν και τεχνική βάση και εταιρεία τροφοδοσίας, επειδή είναι κερδοφόρες.

Ο κ. Λοϊζίδης επεσήμανε ότι η Cyprus είναι επικεφαλής με 30% ενός κονσόρτσιουμ, που ενδιαφέρεται για το 51% της ΟΑ, αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των υπολοίπων συνεργατών του.

Πρόσθεσε, ότι η δική του προσφορά είναι η πιο συμφέρουσα έστω και εάν υπάρχουν άλλες με καλύτερους οικονομικούς όρους, διότι διασφαλίζει το μέλλον της Ολυμπιακής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή