Διαψεύδει η Λευκωσία τα περί ενδεχόμενου «θερμού επεισοδίου»

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 17:31
UPD:03/03/2017 02:52
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ' ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης,  η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

A- A A+

Τις αιτιάσεις περί «θερμού επεισοδίου» που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total, διέψευσε η Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης,  η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

Νωρίτερα, δημοσιεύματα, επικαλούμενα κύκλους του υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, τόνιζαν ότι ενδέχεται να υπάρξει κάποιο επεισόδιο και μία στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, οι πηγές του Πενταγώνου σημείωναν ότι η Τουρκία έχει πραγματοποίησει τέτοιες ενέργειες και στο παρελθόν, στέλνοντας το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός.

Γ. Κουμουτσάκος: Η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει σοβαρή

«Η επιπολαιότητα γίνεται πλέον επικίνδυνη», δήλωσε αναφερόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη διάψευση από την πλευρά της Λευκωσίας, δημοσιευμάτων -τα οποία επικαλούνται κύκλους του ΥΠΕΘΑ- περί σεναρίων για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο. 

«”Πηγές του ΥΠΕΘΑ” κάνουν λόγο περί θερμού επεισοδίου στην Κύπρο και η Λευκωσία τους διαψεύδει», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι πλέον, η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει σοβαρή.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ της Κύπρου. Η επιπολαιότητα γίνεται πλέον επικίνδυνη».

Ποτάμι: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι επικίνδυνος

Στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο καταλόγισε το Ποτάμι τη διαρροή περί ενδεχόμενου επεισοδίου στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο» και «ανεύθυνο», σε ανακοίνωσή του.

«Ο ακροδεξιός συνεταίρος του κ. Τσίπρα προεξοφλεί στους δημοσιογράφους της Βουλής θερμά επεισόδια με την Τουρκία, αυτή τη φορά στην Κύπρο. Δίνει μάλιστα και ημερομηνία. Το έχουμε ξαναπεί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι επικίνδυνος. Τώρα και για την Κύπρο», σχολίασε η Σεβαστουπόλεως.

«Ο φόβος μας δεν είναι μόνο τι λέει στα πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους αλλά τι λέει – και κυρίως τι οδηγίες δίνει – ένα τόσο ανεύθυνο άτομο στο στράτευμα και στους Έλληνες αξιωματικούς. Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψή του, ότι δίνει γραμμή στον κ. Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση, αυτό φαίνεται», πρόσθεσε το Ποτάμι.

Στ. Θεοδωράκης: Ελάχιστη η απόσταση ανάμεσα στον γραφικό και τον επικίνδυνο ακροδεξιό

«Η "πρόβλεψη" Καμμένου για θερμό επεισόδιο με Τουρκία δείχνει ότι η απόσταση ανάμεσα στον γραφικό και τον επικίνδυνο ακροδεξιό είναι ελάχιστη», σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή