Τουρκία και Σύροι αντάρτες προωθούνται κατά Κούρδων στη βόρεια Συρία

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 18:33
UPD:18:37
REUTERS/STRINGER

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μαζί με άλλους Σύρους αντάρτες αραβικής καταγωγής συναποτελούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ενισχύονται από τις ΗΠΑ ως οι καλύτεροι δυνατοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών στη Συρία (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Ο τουρκικός στρατός και συμμαχικές προς αυτόν οργανώσεις Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών επιτέθηκαν σε χωριά που τελούν υπό τον έλεγχο Κούρδων πολιτοφυλάκων, κοντά στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος των Κούρδων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο από πλευράς Τουρκίας.

Ο Σαρφάν Ντάρβις δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα χωριά βρίσκονται 27 χλμ. δυτικά της Μάνμπιτζ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε προ ημερών ότι η Μάνμπιτζ είναι ο επόμενος στόχος της τουρκικής εκστρατείας στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μαζί με άλλους Σύρους αντάρτες αραβικής καταγωγής συναποτελούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ενισχύονται από τις ΗΠΑ ως οι καλύτεροι δυνατοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η Τουρκία θεωρεί ωστόσο τις YPG παρακλάδι του παράνομου κουρδικού PKK, που δρα στο τουρκικό έδαφος από το 1984 και αρνείται έτσι κάθε συνεργασία μαζί τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή