Ριφάι: Εξαιρετική πρόοδος της Ελλάδας σε θέματα τουρισμού

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 13:52
UPD:13:54
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα. Και αυτό έχει να κάνει με την αφοσίωση και το σοβαρό έργο της κυβέρνησης και το δικό σας» είπε ο κ. Ριφάι.

A- A A+

Για «εξαιρετική πρόοδο» της Ελλάδας στα θέματα τουρισμού έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα. Και αυτό έχει να κάνει με την αφοσίωση και το σοβαρό έργο της κυβέρνησης και το δικό σας» είπε ο κ. Ριφάι, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για ένα θαύμα. Ένα θαύμα ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, όπου πραγματικά η οικονομική συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει κατά πολύ το έργο σας».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ο τουρισμός δεν γίνεται απλά και μόνο για να προωθεί τον ίδιον τον τουρισμό, αλλά θα πρέπει να έχει ένα πολύ θετικό αντίκτυπο για τον λαό και την κοινωνία». «Αυτό θα πρέπει να ισχύσει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας. Δηλαδή, θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε στο μέλλον να έχουμε έναν τέτοιο τουρισμό που θα επιφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα γι’αυτόν τον τόπο» είπε ο γ.γ. του ΠΟΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι για τους Έλληνες ο τουρισμός δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, αλλά αποτελεί μορφή διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών.

Ζήτησε παράλληλα τη συνδρομή του κ. Ριφάι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καλώντας τον να ενώσει την φωνή του με τους Έλληνες σε αυτή την προσπάθεια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή