Συνάντηση Αναστασιάδη - Άιντε την Παρασκευή

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 11:36
UPD:12:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη συνομιλία έγινε αναφορά στις άριστες σχέσεις διμερείς σχέσεις και εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας.

A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει την Παρασκευή το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Άιντε φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό κατά πόσον και πότε θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα βρίσκεται πίσω στο νησί την Παρασκευή.

Ο Ακιντζί μετέβη τη Δευτέρα στο Πακιστάν για τη 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Ν. Αναστασιάδης: Oι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη συνέχιση του διαλόγου στο Κυπριακό

Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Πρόσθεσε ότι ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη συνομιλία έγινε αναφορά στις άριστες διμερείς σχέσεις και εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας.

Για την επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι σε αυτήν παραθέτει τα γεγονότα αναφορικά με τη διακοπή των συνομιλιών και εκφράζει την προθυμία του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Πάντως, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιορίστηκε να επιβεβαιώσει λακωνικά την τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον κ. Αναστασιάδη και ξεκαθάρισε πως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οτιδήποτε για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή