Η ρωσική στάση στο Κυπριακό δεν αλλάζει

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 19:43
A- A A+

Η ρωσική στάση στο Κυπριακό δεν αλλάζει, διαμήνυσε η Μόσχα, παρά την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας να επαναφέρουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκθεση Ανάν, με την οποία προτείνεται η οικονομική αναβάθμιση της τουρκοκυπριακής πλευράς. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι το θέμα της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων θα πρέπει να επιλυθεί μέσα στα πλαίσια συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Τη θέση της Μόσχας μετέφερε σε χωριστές συναντήσεις που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας με τον Βρετανό και τον Τούρκο ομόλογό του, καθώς και με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για πολιτικές υποθέσεις, σερ Κίραν Πρέντεργκαστ.

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ επιμένουν να προβάλουν την άποψη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να καταθέσει τις αλλαγές που επιθυμεί στο σχέδιο Ανάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απ' αυτή εξαρτάται αν θα αναληφθεί μια νέα πρωτοβουλία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/11/1012805.htm .

Πάντως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αυτή την στιγμή δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση ή κίνηση για την ανάληψη πρωτοβουλίας ή έστω πραγματοποίησης διερευνητικών επαφών από πλευράς του ΟΗΕ. Εκτιμάται όμως ότι είναι πιθανό η οποιαδήποτε πρωτοβουλία να αναληφθεί αρχές καλοκαιριού.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή