ΓΓΑ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της ΕΟΚ, που απειλεί με διακοπή πρωταθλήματος

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 20:35
A- A A+

«Οι ισχυρισμοί της ΕΟΚ (Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας), στους οποίους στηρίζεται η "απειλή" να διακόψει από 17 Φεβρουαρίου τα πρωταθλήματα της, είναι τουλάχιστον αβάσιμοι», ισχυρίζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

«Το ποσόν της τακτικής επιχορήγησης έτους 2004, που προσδιορίστηκε με την έγκριση του προϋπολογισμού της, το έχει ήδη εισπράξει εξ' ολοκλήρου, πριν από τη λήξη της οικονομικής χρήσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Τα 900.000 ευρώ που ισχυρίζεται στην ανακοίνωση ότι της οφείλονται, δεν αναφέρονται στον προϋπολογισμό της. Εγινε μία προφορική συζήτηση, όπως και με άλλες Ομοσπονδίες, να βοηθηθεί η καλαθόσφαιρα και ζητήθηκε να υποβληθεί σχετικό έγγραφο, με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της, να αποφασίσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Κάποιοι, ηθελημένα ή όχι, λησμονούν ότι, όταν ζητούσαν την εξόφληση της επιχορήγησης του 2003, τους υπεδείκνυαν να πάρουν δάνεια από τις τράπεζες και να τα εξοφλήσουν τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη λησμονούν, ότι ένα μεγάλο μέρος της τακτικής επιχορήγησης του 2003, περίπου 1.300.000 Ευρώ, η ΕΟΚ το εισέπραξε το 2004, με οικονομική επιβάρυνση του έτους αυτού. Τότε γιατί δεν απειλούσαν με διακοπή των πρωταθλημάτων και το κάνουν τώρα που η επιχορήγησή τους για το 2004 εξοφλήθηκε κανονικά;

Τέλος, για τον ισχυρισμό ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμη προκαταβολή για το τρέχον έτος γίνεται γνωστό, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές καταβολές», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις