Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, με βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανέμων, οι οποίοι από τις βραδυνές ώρες στο Αιγαίο, θα γίνουν θυελλώδεις, 10 Μποφώρ, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Αργά τη νύχτα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με βροχές τη νύχτα, κυρίως στις δυτικές περιοχές, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις και το βράδυ θύελλα 10 Μποφώρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις και το βράδυ θύελλα 10 Μποφώρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Αργά τη νύχτα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και το βράδυ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπει για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι θυελλώδεις, έως πολύ θυελλώδεις (8-9 Μποφώρ) και στο Αιγαίο τοπικά, σε επίπεδα θύελλας (10 Μποφώρ), αλλά σταδιακά και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή