Ερντογάν για Συρία: Επόμενος στόχος η Μανμπίτζ, μετά η Ράκα

«Καμία συνεργασία με τους Κούρδους, να αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη»
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 15:07
UPD:15:09
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού και Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες θα κινηθούν προς την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους στην Αλ Μπαμπ, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η πολιτοφυλακή «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG) των Κούρδων της Συρίας, που θεωρούνται παρακλάδι του PKK, θα πρέπει να μετακινηθεί ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους απέκλεισε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μάχη για την ανακατάληψη της Ράκα («πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους) με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους τις YPG.

Οι ΗΠΑ προκρίνουν τις SDF ως την πλέον αξιόπιστη δύναμη στο συριακό έδαφος για να φέρει εις πέρας την κατάληψη του προπυργίου των τζιχαντιστών, ωστόσο η Τουρκία διαφωνεί κάθετα και ζητεί η κατάληψη της Ράκα να γίνει από την ίδια, με τη βοήθεια Σύρων Αράβων και όχι Κούρδων ανταρτών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή