Audi: Έρχεται η νέα γενιά Α5

Coupe και Sportback με τιμή εκκίνησης τις 46.400 ευρώ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 11:58
UPD:11:58
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Το θελκτικό Audi Α5, ένα μοντέλο που απορρίπτει τη λογική της μαζικότητας, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά της εκλεπτυσμένης κομψότητας, με «μεταβλητές» την πρακτικότητα και τη σπορ συμπεριφορά, ξεκινά έναν νέο γύρο δράσης στη δεύτερη γενιά του, έπειτα από επταετή θητεία στην ίδια παραλλαγή Coupe και Sportback. Με τιμή εκκίνησης τις 46.400 ευρώ, στοχεύει σε απαιτητικούς αγοραστές που δεν αρέσκονται στο «λίγο από όλα», αλλά στο «όλα σε ένα».

Η χυτή φιγούρα του είναι που κάνει τη διαφορά από εκπροσώπους πιο δημοφιλών κατηγοριών, παραπέμποντας σε έναν τρόπο ζωής με περισσότερο στιλ. Αυτή προσδιορίζεται από την πιο εκδηλωτική και πιο φαρδιά, πλέον, ενιαία τραπεζοειδή μάσκα, το καπό με το έντονο ανάγλυφο που εκτείνεται και πάνω από τα φτερά που είναι ιδιαίτερα τονισμένα, προβάλλοντας το quattro DNΑ, το κυματοειδές προφίλ, τους μικρούς προβόλους και το μεγάλο μεταξόνιο. Το τελευταίο συμβάλλει μαζί με την εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα άνετου και πολυτελούς εσωτερικού με μεγάλο πορτμπαγκάζ (από 480 έως 1.300 λίτρα) και ηλεκτρική πέμπτη πόρτα, που όπως σε κάθε Audi χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των υλικών, την προσοχή στο φινίρισμα και τη λεπτομέρεια, καθώς και τους άψογους χρωματικούς συνδυασμούς.

Ταυτόχρονα η οριζόντια αρχιτεκτονική του ταμπλό ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας.

Στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη-tablet, που καλύπτει μέχρι τις 8,3 ίντσες με ανάλυση 1.024 x 480 pixels, αποτελεί το κέντρο ελέγχου των λειτουργιών, της διασύνδεσης και ενσωμάτωσης στο MMI smartphones, συμβατό με τα λειτουργικά iOS και Android. Πλήρως ψηφιακός, με οθόνη TFT 12,3 ιντσών, ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης και ο πίνακας οργάνων, ενώ ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει το Head Up Display (HUD) ή το premium ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με πρωτοποριακό 3D ήχο. Για το νέο Audi A5 είναι διαθέσιμη μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, που χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό τεχνολογιών προκειμένου να αυξήσουν την ασφάλεια, την άνεση και την οικονομία. Το νέο Audi A5 Coupe και Sportback θα διατίθεται στην ελληνική αγορά σε μια επιλογή από τέσσερις κινητήρες: τριών αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και ενός πετρελαίου.

Για πρώτη φορά διαθέσιμος στο Α5 θα είναι ο κινητήρας 1.4 TFSI 150 ίππων, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων S tronic, ενώ οι βενζινοκινητήρες 2.0 TFSI, με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο επτά σχέσεων S tronic στα 190hp αντικαθιστούν τον 1.8 TFSI του απερχόμενου μοντέλου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή