Special Olympics - Τελετή Αφής της Φλόγας των αγώνων του Ναγκάνο

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 15:29
A- A A+

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, η Τελετή Αφής της Φλόγας των 8ων Παγκοσμίων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 25 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας, με τη συμμετοχή 2.500 αθλητών από 80 χώρες.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην τελετή παρεβρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος, η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, o πρόεδρος των Special Olympics International, Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ, και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Χίντεο Μορίτα.

«Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να “χτίζουμε” το όνειρο και την ελπίδα», ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου. «Κάθε αγώνας είναι και μια νίκη. Προσπάθεια του κάθε αθλητή είναι να υπερβεί τον εαυτό του. Σε λίγο ξεκινά το ταξίδι της Φλόγας για την Ιαπωνία. Πρέπει να διατηρούμε διαρκώς αναμμένη τη Φλόγα της Ελπίδας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, τόνισε ότι εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εμπεριέχουν αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες, όπως η ευγενής άμιλλα, η εκεχειρία, η ειρήνη και η συμφιλίωση λαών και ανθρώπων, οι Special Olympics έχουν αξίες που προσδιορίζουν και σφραγίζουν το επίπεδο και την ποιότητα του πολιτισμού των σύγχρονων κοινωνιών μας: Την αποδοχή του διαφορετικού, την κοινωνική ένταξη όλων των ανθρώπων, την ισότητα ευκαιριών και τον σεβασμό, τελικά, της ανθρώπινης ύπαρξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις