Αναβολή παράδοσης εφοδίων στον ISS από το διαστημόπλοιο Dragon λόγω προβλήματος GPS

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 18:56
UPD:18:56
NASA/STS-122 Shuttle

Όπως τόνισε η NASA, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τον σταθμό ή το εξαμελές του πλήρωμα, και μια άλλη προσπάθεια θα γίνει την Πέμπτη.

A- A A+

Ένα λάθος πλοήγησης ανάγκασε τη SpaceX να αναβάλει την παράδοση προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που ήταν να γίνει την Τετάρτη, μετά από μια πτήση που κατά τα άλλα δεν παρουσίασε προβλήματα.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, το διαστημόπλοιο Dragon ήταν σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου από τον διαστημικό σταθμό, όταν εκδηλώθηκε πρόβλημα στο GPS. Η προσέγγιση ματαιώθηκε και το Dragon απομακρύνθηκε.

Όπως τόνισε η NASA, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τον σταθμό ή το εξαμελές του πλήρωμα, και μια άλλη προσπάθεια θα γίνει την Πέμπτη.

«Ως πιλότος, κάποιες φορές είναι καλύτερο να επιταχύνεις και να κάνεις έναν κύκλο από το να δοκιμάσεις μια δύσκολη προσγείωση» σημείωσε σχετικά ο Γάλλος αστροναύτης Τομάς Πεσκέ σε tweet του από τον διαστημικό σταθμό. «Το ίδιο και στο διάστημα- θα είμαστε έτοιμοι αύριο».

Λίγες ώρες νωρίτερα η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει επιτυχή εκτόξευση φορτηγού διαστημοπλοίου από το Καζακστάν για τον σταθμό- την πρώτη από την αποτυχημένη εκτόξευση του Δεκεμβρίου.

Το ρωσικό σκάφος αναμένεται να καταφθάσει και να παραδώσει το φορτίο του την Παρασκευή.

Προτεινόμενα για εσάς