Δοκιμή παράδοσης δέματος με drones από τη UPS

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 20:46
UPD:20:46

Η εταιρεία πραγματοποίησε τη δοκιμή στη Λίθια της Φλόριντα, με τη Workhorse Group- μία εταιρεία που δουλεύει πάνω στους τομείς των ηλεκτρικών φορτηγών και των drones. Η Workhorse έφτιαξε το drone και το ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή.

A- A A+

Η UPS ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε δοκιμή ενός drone που εκτοξεύεται από το πάνω μέρος ενός οχήματός της, παραδίδει αυτόνομα ένα δέμα στον προορισμό του και μετά επιστρέφει στο όχημα, με τον οδηγό να συνεχίζει την πορεία του για να προχωρήσει σε νέες παραδόσεις.

Η εταιρεία πραγματοποίησε τη δοκιμή στη Λίθια της Φλόριντα, με τη Workhorse Group- μία εταιρεία που δουλεύει πάνω στους τομείς των ηλεκτρικών φορτηγών και των drones. Η Workhorse έφτιαξε το drone και το ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή.

«Το τεστ αυτό ήταν διαφορετικό από ό,τι έχουμε κάνει με drones μέχρι τώρα. Θα έχει επίδραση στις μελλοντικές παραδόσεις, ειδικά σε αγροτικές περιοχές όπου τα οχήματά μας συχνά πρέπει να διανύουν μίλια για να κάνουν μία και μόνη παραγγελία» είπε ο Μαρκ Γουάλας, ανώτερο στέλεχος της UPS. «Φανταστείτε μια τριγωνική διαδρομή παράδοσης, όπου οι στάσεις απέχουν μίλια η μία από την άλλη.

Η αποστολή ενός drone από ένα όχημα για την παράδοση ενός δέματος μπορεί να μειώσει τα μίλια που κινείται το φορτηγό. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς την αύξηση της αποδοτικότητας στο δίκτυό μας και τη μείωση των ρύπων μας την ίδια στιγμή».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του TechCrunch (συνοδευόμενο από σχετικό βίντεο),φαίνεται πως το drone θέλει ακόμα δουλειά, καθώς σε δεύτερη, ανεπίσημη επίδειξη εκδηλώθηκε κάποιο πρόβλημα, οπότε ματαιώθηκε η απογείωση και το μικρό αεροσκάφος παραλίγο να συντριβεί.

UPS

Με το σύστημα λογισμικού πλοήγησης ORION (ON-Road Integrated Optimization Navigation) , η UPS εκτιμά πως, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, η μείωση κατά ένα μόλις μίλι ημερησίως των διαδρομών που αντιστοιχούν στον κάθε οδηγό μπορεί να της εξοικονομήσει 50 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η εταιρεία έχει περίπου 66.000 οδηγούς στον δρόμο για παραδόσεις κάθε ημέρα.

Οι διαδρομές σε αγροτικές περιοχές είναι οι πιο δαπανηρές, λόγω του χρόνου και των εξόδων οχημάτων που απαιτούνται για την κάθε παράδοση.

Στη συγκεκριμένη δοκιμή, το drone έκανε μια παράδοση, ενώ ο οδηγός συνέχιζε τον δρόμο του για μια άλλη. Αυτή είναι μια πιθανή εφαρμογή που οραματίζεται για τα drones της στο μέλλον η εταιρεία.

Όσον αφορά στο ίδιο το drone, ήταν ένα Workhorse HorseFly UAV Delivery system, ηλεκτροκίνητο με οκτώ έλικες, που είναι συμβατό με τα ηλεκτρικά- υβριδικά φορτηγά της εταιρείας.

Το drone «δένει» στην ορφή του φορτηγού, ενώ ένα ειδικό κλουβί στο κάτω μέρος κατεβαίνει στο εσωτερικό του οχήματος- όπου ο οδηγός βάζει το δέμα και πατά ένα κουμπί σε μια οθόνη αφής, στέλνοντας το drone αυτόνομα στον προγραμματισμένο προορισμό.

Το drone επαναφορτίζεται όσο είναι «δεμένο» στο φορτηγό. Έχει δυνατότητα πτήσης 30 λεπτών και μπορεί να μεταφέρει ένα πακέτο μέχρι και 4,5 κιλών.

Προτεινόμενα για εσάς