Ν.Δ.: Ήξερε ο κ. Τσίπρας τη θέση του Die Linke για το Grexit;

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 14:59
UPD:15:47
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ερωτήματα σχετικά με τη θέση της αντιπροέδρου και επικεφαλής της Κ.Ο.του «Die Linke» Σάρα Βάγκενκνεχτ για ενδεχόμενο Grexit, θέτει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. 

«Η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ, προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση και υπενθυμίζει ότι στις 16 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο. 

Ακολούθως, η Ν.Δ. διερωτάται αν είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του «Die Linke», όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του. 

«Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του; Καταδικάζει η κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;», συμπληρώνει. 

Καταλήγοντας, η Νέα Δημοκρατία ρωτά: «Σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το “Die Linke” ανήκει πλέον στους “ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους”, όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».

Η Βάγκενκνεχτ πρότεινε, σε συνέντευξή της στη Rheinische Post, την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για τον λαό της» τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή