Βρετανός πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο ο δράστης επίθεσης αυτοκτονίας στο Ιράκ

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 14:53
UPD:14:55
REUTERS/KHALID AL-MOUSILY

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος διέπραξε αυτή την εβδομάδα επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ κοντά στη Μοσούλη ήταν Βρετανός πρώην κρατούμενος στην φυλακή του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με τον αδελφό του.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε ανακοινώσει ότι Βρετανός τζιχαντιστής ανατινάχθηκε σε βάση του ιρακινού στρατού νοτιοδυτικά της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, αυτή την εβδομάδα. Το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστοτόπων, αναδημοσίευσε τη Δευτέρα φωτογραφία του άνδρα την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα προηγουμένως το Ι.Κ.

Πρόκειται για τον Τζάμαλ Αλ Χάριθ, Βρετανό που είχε φυλακιστεί από το 2002 έως το 2004 στο αμερικανικό κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο, όπως δήλωσε ο αδελφός του, Λίον Τζέιμσον, στους Times.

«Είναι αυτός, αναγνωρίζω το χαμόγελό του. Αν είναι αλήθεια ότι διέπραξε επίθεση αυτοκτονίας, έχασα έναν αδελφό», δήλωσε στην εφημερίδα.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News μετέδωσε ότι και άλλο μέλος της οικογένειάς του, το οποίο δεν κατονομάστηκε, καθώς και ανώνυμη πηγή επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το SITE είναι πράγματι ο Τζάμαλ Αλ Χάριθ.

Στην φωτογραφία ο άνδρας αυτός χαμογελάει και φοράει στολή παραλλαγής.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή