ΚΚΕ: «Oχι» σε κάθε Ευρωσύνταγμα - ΣΥΝ: «Οχι» σε εξπρές διαδικασίες

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 18:52
A- A A+

«Η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι "όχι σε κάθε Ευρωσύνταγμα", "όχι στην Ε.Ε.". Καλλιεργούν σύγχυση και αποπροσανατολίζουν τον λαό, όσοι αγωνίζονται δήθεν για ένα φιλολαϊκό Ευρωσύνταγμα... Απειθαρχία και κοινή δράση. Ενιαίο διπλό όχι είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει αποτελεσματική αντεπίθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού με ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η σημερινή απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/15/1014051.htm «με διαδικασίες εξπρές ακυρώνουν τη λαϊκή συμμετοχή και έχουν βαθύτατο αντιδημοκρατικό χαρακτήρα, ενώ το χρονικό όριο στην Ε.Ε. είναι η 1/11/2006».

Ο Συνασπισμός επαναλαμβάνει τη θέση για την ανάγκη συζήτησης και ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ γιατί ενώ έχει μιλήσει για δημοψήφισμα, σιωπηρά συναινεί στις διαδικασίες «εξπρές» και αφήνει αιχμές για το ΚΚΕ, που «παρά την αντίθεσή του με το Ευρωσύνταγμα δεν προτείνει δημοψήφισμα, αφήνοντας έτσι ανοικτό το έδαφος για επικύρωση του Ευρωσυντάγματος από τη Βουλή, στο πλαίσιο της δικομματικής συναίνεσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή