Γερμανία: Μικρό προβάδισμα των CDU/CSU έναντι του SPD σε νέα δημοσκόπηση

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 07:20
UPD:07:28
REUTERS/YVES HERMAN

Το SPD ανέκαμψε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, ωστόσο, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο συνδυασμός CDU/CSU της Μέρκελ θα κέρδιζε 31,5% στις εκλογές, ενώ το SPD θα κέρδιζε 30%. 

A- A A+

Το προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ανακτά η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και το αδελφό της κόμμα στη Βαυαρίας (CSU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη μεταξύ 2.030 ψηφοφόρων από την 17η έως και την 20η Φεβρουαρίου, ο συνδυασμός CDU/CSU θα κέρδιζε 31,5% στις εκλογές, ενώ το SPD θα κέρδιζε 30%. Δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου στις 6 Φεβρουαρίου έδινε προβάδισμα στο SPD έναντι των CDU/CSU για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Η δημοσκόπηση του INSA δείχνει μεταξύ άλλων και μια πτώση στους πιθανούς αριστερούς συμμάχους του SPD. Το ποσοστό της σκληροπυρηνικής Αριστεράς (Linke) καταγράφει πτώση μισής μονάδας και διαμορφώνεται στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 6,5%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) καταγράφουν άνοδο μισής μονάδας στο 5,5%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση μιας μονάδας, φθάνοντας στο 11%.

Το SPD, συγκυβερνών κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, ανέκαμψε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία. Η πιό πρόσφατη εκλογική νίκη του κόμματος ήταν υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ το 2002.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή