Formula 1: Αποκαλύφθηκε η νέα Sauber

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 18:12
UPD:18:15
EPA/SAUBER HANDOUT

Το μονοθέσιο με την κωδική ονομασία C36, το οποίο θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari, είναι... βαμμένο σε μπλε, άσπρο και χρυσό χρώμα.

A- A A+

Η Sauber έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1 (μετά τη Williams)  που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το μονοθέσιό της για το 2017.

Το αυτοκίνητο της ελβετικής ομάδας θα έχει καινούρια χρώματα στη νέα σεζόν, καθώς αποτελεί παρελθόν ο συνδυασμός του μπλε με το κίτρινο, τον οποίο... πήρε μαζί της η -αποχωρήσασα χορηγός- Banco do Brasil.

Το μονοθέσιο με την κωδική ονομασία C36, το οποίο θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari, είναι... βαμμένο σε μπλε, άσπρο και χρυσό χρώμα. Μάλιστα, επειδή η ομάδα γιορτάζει τα 25 χρόνια της, η φράση «25 χρόνια στη Formula 1» είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα.

Αρχικά τουλάχιστον, η C36 θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari με προδιαγραφές του 2016, μια κίνηση που επέτρεψε στη Sauber να ξεκινήσει τον προγραμματισμό και την εξέλιξη του μονοθεσίου νωρίτερα απ' ό,τι θα ήταν δυνατό σε άλλη περίπτωση. 
 
Ο Μάρκους Έρικσον αναμένεται να οδηγήσει το νέο μονοθέσιο στο ντεμπούτο του στην πίστα, το οποίο θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα στο σιρκουί της Βαρκελόνης, με μια ημέρα κινηματογράφησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν εκεί και οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν (27/2-2/3).

Απομένει, ωστόσο, άγνωστο αυτή τη στιγμή πότε θα καθήσει πίσω από τη θέση του οδηγού ο νεοαποκτηθείς Πασκάλ Βερλάιν, καθώς ο Γερμανός θα χάσει το πρώτο τετραήμερο των δοκιμών, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στην πλάτη στο φετινό Αγώνα των Πρωταθλητών.

Το 2016 ήταν μια δύσκολη σεζόν για τη Sauber, η οποία κατέλαβε την δέκατη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών, χάρη στους δύο βαθμούς που συγκέντρωσε ο Φελίπε Νασρ στο γκραν πρι της Βραζιλίας, με τους οποίους η ελβετική ομάδα... προσπέρασε τη Manor στη βαθμολογία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις