Ωραιόκαστρο: Eπεισόδια σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 17:20
UPD:18:16
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

 

A- A A+

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ένας νεαρός τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια συμπλοκής που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ο τραυματίας φέρει κακώσεις στο πρόσωπο.

Πρόκειται για μέλος της ομάδας «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών», που βρισκόταν από νωρίς το μεσημέρι έξω από το σχολείο, αντιδρώντας στη φοίτηση των παιδιών προσφύγων.

Στον ίδιο χώρο είχαν συγκεντρωθεί και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την προγραμματισμένη αποχώρηση των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή εκπαίδευσης προσφύγων.

Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το voria.gr, ένταση σημειώθηκε και όταν η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού, προπηλακίστηκε από μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου την ώρα που ήταν στον αέρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό οι προκλήσεις από ακροδεξιές μειοψηφίες

«Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από μειοψηφίες ακροδεξιών στοιχείων, μελών της αυτοαποκαλούμενης "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου", που με ρατσιστικά πανό και συνθήματα προσπαθούν να σπείρουν το μίσος εναντίον ανυπεράσπιστων παιδιών, θα πέσουν στο κενό» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του σχετικά με τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές προκλήσεις στο Ωραιόκαστρο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η παιδεία και η γνώση είναι πανανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα» και σημειώνει πως «η ελληνική κοινωνία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας και όλων των αρμόδιων θεσμών για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή