Ενταφιάσθηκε ο Ραφίκ Χαρίρι

Σε αντισυριακή διαδήλωση εξελίχθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 13:58
A- A A+

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, ενταφιάσθηκε στην Πλατεία των Μαρτύρων, στο κέντρο της Βηρυτού, σε μια εξαιρετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Η ταφή έγινε στην Πλατεία των Μαρτύρων την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα και οι μουεζίνιδες έψαλαν την προσευχή των νεκρών. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία των Μαρτύρων και στους γειτονικούς δρόμους.

Νωρίτερα, οι νεκρώσιμη πομπή εξελίχθηκε σε γιγάντια αντι-συριακή διαδήλωση.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Συρίας και της λιβανέζικης ηγεσίας, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την κατοικία του Ραφίκ Χαρίρι κρατώντας κόκκινες σημαίες, πριν την εκκίνηση της πομπή προς το μαυσωλείο Μοχάμαντ αλ Αμίν.

«Εξω η Συρία», «Ας πούμε την αλήθεια, δεν θέλουμε τη Συρία», «Ακούστε καλά, ακούστε καλά, η Συρία είναι η πηγή της τρομοκρατίας», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν, μαζί με ύβρεις εναντίον του προέδρου του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ και του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης μπροστά από το Σπίτι της Κοινότητας των Δρούζων, από όπου περάσε η νεκρώσιμη πομπή, κρατώντας τα πορτραίτα του Ραφίκ Χαρίρι και του Καμάλ Τζουμπλάτ , του πατέρα του ηγέτη του PSP , ο οποίος δολοφονήθηκε το 1977 κοντά σε συριακό σημείο ελέγχου. «Νεκροί μάρτυρες για τον Λίβανο», έγραφαν τα πανώ που πλαισίωναν τα δύο πορτραίτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή